Xúquer Viu

Xúquer Viu

dilluns, 5 de juliol del 2010

MULLA'T PEL XÚQUER - 10 de juliol a les 11.30 hs. a Manuel

El proper dissabte 10 de juliol a les 11.30 hs celebrarem per sisé any consecutiu el Mulla't pel Xúquer! per reivindicar, en un ambient festiu i fresc, el nostre dret com a ciutadans i ciutadanes a gaudir de rius sans i vius.

Aquesta acció forma part d'una campanya a escala europea anomenada Big Jump per reivindicar el bon estat dels rius europeus.

Aquest any, farem el Mullat al riu Albaida, tributari del Xúquer. El riu Albaida és un dels principals rius valencians, i encara no té cap mena de cabal ecològic establert, raó per la qual, sovint es queda sec... També és un riu que rep moltes pressions en forma de aigües residuals més o menys depurades, la qual cosa, empijora la seua qualitat fisico-química. Tot això genera que la seua qualitat biològica siga baixa i patisca periòdicament superpoblacions d'espècies de flora invasora que cubreixen tot el seu llit centenars de metres. En conseqüència, no es troba en bon estat ecològic.

Des de Xúquer Viu, juntament amb la Coordinadora Riu Albaida, Ribera en Bici i l'Ajuntament de Manuel, volem reivindicar la salut dels nostres rius i els usos comuns no comsumptius als que tenim dret tots els ciutadans i ciutadanes (com ara nadar, beure, pasejar vora riu, etc.) .

Per tot això, vos convidem a unir-vos el proper dissabte a aquesta fita reivindicativa estiuenca al Pont de les Salines, en Manuel, a les 11.30 hs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada