Xúquer Viu

Xúquer Viu

dimecres, 2 de setembre del 2009

NOVA AUTOVIA L’ALCÚDIA-SUECA: T'INTERESSA. DONA LA TEUA OPINIÓ

Estimats amics i amigues:

La nova autovia CV-50 entre l’Alcúdia i Sueca és una de les tres noves autovies previstes a la nostra comarca. És tracta de donar continuació a l’autovia, ja aprovada però no executada, entre Xiva i l’Alcúdia. Aquesta nova autovia, que en la pràctica es convertirà en una nova circumval·lació a la ciutat de València, està pensada principalment per a descongestionar la resta de rondes metropolitanes per a portar als turistes del centre i nord de la península, de Madrid principalment, de manera ràpida als grans nuclis turístics de la costa valenciana com Cullera o Gandia. Podeu veure el projecte i el traçat previst en la fase actual en http://www.cv50alcudiasueca.com/

Aquesta nova autovia, que afectarà als termes de l’Alcúdia, Guadassuar, Algemesí, Albalat de la Ribera i Sueca, es troba encara en la fase de participació pública de l’estudi d’integració paisatgística. O siga encara estem a temps d’impedir una nova barbaritat que supose una major destrucció de la nostra comarca, del nostre paisatge i del nostre territori.

Us convidem des de Xúquer Viu i la Coordinadora per un Transport Sostenible de la Ribera a que entreu en l’adreça: http://www.cv50alcudiasueca.com/?action=questionario.formulario ,
i completeu una senzilla enquesta oficial sobre el projecte. Teniu fins el 13 de setembre.

En l’enquesta trobareu una sèrie de fotos de paisatges que heu de valorar per la seua qualitat de molt alta a molt baixa. Us aconsellem que doneu la màxima valoració als paisatges d’aigua, d’horta o de patrimoni.

També us demanen que feu comentaris sobre el projecte. Us suggerim una llista d’ells que podeu posar en l’enquesta total o parcialment. També us animem a que poseu els vostres comentaris, que es veja que són molts i diversos, però la conclusió ha de ser que no fa falta l’autovia, que és massa destructiva.

SUGGERIMENTS DE COMENTARIS A POSAR EN L’ENQUESTA:

• Aquest projecte suposarà la destrucció directa de centenars de fanecades de les nostres terres d'horta, que són de les més fèrtils d'Europa. A més l'impacte paisatgístic serà molt gran, imposant la seua imatge gris i inert sobre el fons verd viu dels tarongerars i el bosc de ribera, pel que aquesta projecte hauria de ser desestimat.

• Les conseqüències que tindrà aquest projecte per a la comarca de la Ribera seran clarament negatives ja que potenciarà més el trànsit d'automòbils, augmentarà els accidents, el soroll i la contaminació, amb més emissions de CO2 (principal gas responsable de l'efecte hivernacle) i major escalfament, pel que aquesta projecte hauria de ser desestimat.

• Aquest projecte afectarà greument algunes zones protegides, com el curs baix del Xúquer que és un Lloc d’Interès Comunitari o el Parc Natural de l’Albufera. També entrarà en contradicció amb el “Projecte de Condicionament del Xúquer entre Carcaixent i l’AP 7” que recentment ha sigut sotmès a consultes pel Ministeri de Medi Ambient per tal de reduir l'efecte de les inundacions i recuperar l'ecosistema fluvial, pel que aquest projecte hauria de ser desestimat.

• Aquest projecte no correspon a cap Pla Comarcal de Mobilitat prèviament raonat i aprovat pels representants dels nostres municipis, amb el necessari consens social, sinó que és un projecte amb uns interessos que no coincideixen massa amb les necessitats reals de la comarca i que no s’ha coordinat amb les actuacions previstes per altres administracions, pel que aquest projecte hauria de ser desestimat.

• Pel seu greu impacte ambiental i paisatgístic demane que es desestime aquest projecte i que el seu lloc es consideren altres alternatives com el fomentar la proximitat, l'anar a peu i amb bici en les distàncies curtes, i el tren i l'autobús en les llargues; fer una bona xarxa de camins rurals, carrils bici i vies verdes que connecten tots els nostres pobles a peu i amb bici; augmentar la freqüència del Metro i Renfe i reduir el temps dels viatges i estudiar la conveniència de completar la xarxa ferroviària comarcal; millorar el servei d'autobusos i estudiar la creació de noves línies per connectar tots els municipis de la comarca; establir la gratuïtat de l'AP-7, almenys el tram corresponent a la Ribera; millorar les carreteres locals i comarcals, traure-les fora dels cascs urbans on encara passen amb circumval·lacions senzilles, buscant el mínim d'impacte agrícola i ambiental.


IMPORTANT:

Per tal de saber el número de gent que heu participat en l’enquesta us demanem que ens ho comuniqueu a l’adreça xuquerviu@hotmail.com o lariberaenbici@gmail.com

També us demanem que esteu atents a les convocatòries que des de la Coordinadora s’organitzen per oposar-se a aquest projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada